Skip to content

Omnichannel Marketing Facts & Figures Danmark 2017

Hvor klar er danske virksomheder til omnichannel og hvordan skaber de fantastiske kundeoplevelser? Download rapporten og få svar på disse spørgsmål, samt en forståelse for, hvad de bedste virksomheder i Danmark gør, for at sætte kunden i centrum.

I løbet af 2015 og 2016 har over 250 danske virksomheder deltaget i en omfattende undersøgelse af omnichannel-paratheden i Danmark. Bag undersøgelsen står Networked Business Initiative og en række samarbejdspartnere, og nu løfter vi sløret for resultaterne af undersøgelsen i rapporten Omnichannel Marketing Facts & Figures Danmark 2017.

Ved at downloade rapporten kan du blandt andet finde svar på disse spørgsmål:

  • Hvorfor er omnichannel et centralt begreb for virksomheder, der gerne vil kommunikere med kunden i centrum?
  • Hvor gode er de danske virksomheder til omnichannel – og hvordan måler vi det?
  • Hvilke områder skal du koncentrere dig om, hvis du vil blive bedre til at levere omnichannel oplevelser for dine kunder?

Hvem står bag rapporten?

Bag rapporten står Networked Business Initiative og samarbejdspartnerne Dansk Erhverv, Dansk Industri, Erhvervsstyrelsen, Copenhagen Business School og Sitecore. Parterne er gået sammen om rapporten med det formål at udbrede forståelsen af omnichannel i Danmark og understøtte de initiativer, danske virksomheder kan sætte i søen for at kommunikere med kunden i centrum og dermed forbedre konkurrenceevnen.